تاثیر فعالیت بدنی بر سلامت روان دانش آموزان
لازم نیست ساعت ها در روز ورزش کنید یا عرق بریزید تا از مزایای روحی ورزش کردن بهره مند شوید. کافی است یک برنامه حتی ۲۰ دقیقه ای در روز اما به صورت منظم داشته باشید تا ورزش برایتان به یک روتین شادی بخش تبدیل شود.
فراموش نکنید که حتی اگر از ۵ دقیقه نرمش در روز شروع کنید، آمادگی شما روز به روز بیشتر می شود و بهتر از هیچ است. در ادامه توضیح داده ایم که ورزش کردن چگونه می تواند روی سلامت روان اثرات مثبت داشته باشد.
کاهش استرس
استرس باعث ایجاد هزاران واکنش شیمیایی در بدن می شود. از طرف دیگر در هنگام ورزش ماده خاکستری در سطح آمیگدال های مغز افزایش پیدا می کند. آمیگدال ها بخش های هشدار دهنده مغز هستند. همان قسمتی که از پیشینیان به ما رسیده و حالا بدن هر خطر و استرس کوچکی را مثل همان خرس تهدید کننده دوران غارنشینی اجدادمان می بیند. در نتیجه بدن در شرایط استرس، خودش را برای خطر احتمالی آماده می کند. ماهیچه ها منقبض می شوند، ضربان قلب افزایش پیدا می کند و مواد زائد بیشتری را به سمت سلول ها می فرستد و سیستم گوارش کارایی اش کم می شود.
با ورزش به تدریج مواد زائد از بدن خارج می شوند، سطح هورمون های استرس زا مثل کورتیزول را کاهش می یابند، ضربان قلب کاهش پیدا می کند و بدن از حالت دفاعی خارج می شود. از همه مهمتر با ورزش میزان ماده خاکستری به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می کندکاهش علائم بیش فعالی و نقص توجه
ورزش منظم و متناسب با سن و شرایط کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD نقش مهمی در بهبود انگیزه و خلق و خوی آن ها دارند. دوپامین، نوراپی نفرین و سروتونین مغز در اثر ورزش افزایش پیدا می کنند که نقش بسیاری روی تمرکز بیشتر کودکان بیش فعال دارند و نوعی داروی بدون عارضه محسوب می شوند.
بهبود عملکرد مغز
سوخت و انرژی بدن توسط گلوکز، پروتئین یا چربی تأمین می شود. اما تنهای سوخت اصلی مغز گلوکز (ساده ترین نوع قند) است. از طرف دیگر نیروگاه انرژی درون سلول ها میتوکندری نام دارد که با ورزش زیاد میران کارایی آن افزایش پیدا می کند. ورزش باعث افزایش ضربان قلب و در نتیجه بهبود سیستم گردش خون می شود. با افزایش خون رسانی به مغز، گلوکز بهتر به سلول ها می رسد و در نتیجه میزان یادگیری افزایش پیدا می کند.
تاثیر ورزش در تقویت حافظه
سلول های مغزی از نوع سلول های بنیادی هستند که تا چند سال پیش تصور می شد که این سلول ها بعد از تولد دیگر تولید نمی شوند و رشدشان متوقف می شود. اما تحقیقات جدید نشان داده است که با ورزش این سلول ها می توانند تقویت شوند و رشد کنند. فعالیت هایی مثل حل کردن پازل و جدول به تقویت این سلول ها کمک می کند، اما در مورد ورزش فیزیکی داستان کمی متفاوت است. ورزش با افزایش خون رسانی به مغز باعث تولید پروتئینی به نام ناگین در مغز می شود که می تواند محرک ساخت سلول ها جدید در مغز شود. بخش جالب ماجرا اینجاست که این سلول ها بیشتر در لوب پیشانی و هیپوکامپوس هستند که بخش اعظم حافظه و یادگیری ما در این دو بخش مغز اتفاق می افتند و به لطف ورزش حسابی تقویت می شوند.
افزایش شادابی
ورزش باعث آزاد شدن هزاران هورمون آرمش بخش و شادی آور مثل اندورفین و دوپامین در بدن می شود. چون تقریبا تمام سیستم های بدن در بهترین و کاراترین حالت خود هستند مغز می تواند منابع انرژی لازم را در اختیار سلول های یادگیری بگذارد تا با تمرکز بیشتری درس بخوانید و موفق شوید.
تاثیر ورزش در یادگیری و سلامت دانش آموزان
مقاله تبیین تاب آوری روانشناختی بر حسب خودکارامدی در دانشجویان ورزشکار و غیرورزشکار
آموزش مهارتهاى ورزشى در مدارس
تاثیر فعالیت بدنی بر سلامت روان دانش آموزان
افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان
ورزش ,سلول ,افزایش ,پیدا ,شوند ,باعث ,افزایش پیدا ,سلامت روان ,ورزش باعث ,مواد زائد ,کاهش پیدا